CANVI DE CICLE
Política 29/10/2012

ERC adverteix que la democràcia està "per sobre de tots els marcs legals vigents"

"La cort internacional, si li toca jutjar el cas de la independència, només mirarà si s'ha exercit la consulta de forma democràtica i pacífica", assegura Marta Rovira

Acn
2 min
Marta Rovira, durant la presentació del globus per la independència a Igualada / ACN

IgualadaLa secretària general d'ERC i número dos de les llistes dels republicans per Barcelona, Marta Rovira, ha advertit aquest divendres des d'Igualada que la democràcia "està per sobre de tots els marcs legals vigents", i ha assegurat que "tots els estats que han declarat la independència ho han fet per sobre el marc legal que els constrenyia en aquell moment". Rovira respon així a la informació publicada pel diari 'El Mundo' referent al fet que el govern espanyol ha posat en marxa una cèl·lula de crisi contra la independència liderada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón –una informació que Madrid ja s'ha encarregat de negar–. A més, segons Rovira, "l'única manera de superar la Constitució espanyola és amb més democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rovira ha afirmat que "la democràcia és l'única manera de superar el marc legal vigent, fins i tot la Constitució, i això és el que farem la propera legislatura en convocar un referèndum que expliqui que els catalans volem tenir un estat propi". Segons la número dos d'ERC, si, en última instància, el govern espanyol impedeix la consulta, "ha de ser d'acord amb el dret internacional, i la cort internacional ja s'ha pronunciat amb molta jurisprudència que l'única manera de superar un marc legal constitucional és, senzillament, amb més democràcia".

En aquest sentit, la secretària general d'ERC ha manifestat que "estem convençuts que la cort internacional, si li toca jutjar el cas de la independència, només mirarà si s'ha exercit la consulta de forma democràtica i pacífica, i aquesta és l'única via que hi ha per superar la Constitució espanyola".

stats