POLÍTICA
Política 08/02/2013

Mas adverteix l'Estat que contra el dret a decidir "no hi ha ni lleis ni constitucions possibles"

El president de la Generalitat replica així la intenció del govern espanyol de portar al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania del Parlament

Ara / Acn
1 min
Mas ha visitat aquest divendres la Residència Els Roures de Sant Gregori

Barcelona"Els països tenen dret a decidir el seu màxim autogovern i el seu futur col·lectiu. I contra això, no hi ha normes, ni lleis ni constitucions possibles. És un tema de voluntats de la gent i de drets que, per altra banda, tothom hauria de protegir". Ras, curt i explícit. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha replicat amb aquesta contundència la intenció del govern espanyol de portar davant el Tribunal Constitucional la declaració de sobirania aprovada per àmplia majoria al Parlament el 23 de gener (els vots a favor van més que duplicar els contraris).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l'ampliació de la residència Els Roures de Sant Gregori, amb una inversió de 3,8 milions d'euros, que dóna servei a 84 persones amb discapacitat intel·lectual. I ha fet un símil entre el dret a la màxima autonomia de les persones i el dret al màxim autogovern dels pobles.

L'ofensiva del govern espanyol

El Consell de Ministres ha fet aquest divendres un pas més que pot fer que la declaració de sobirania aprovada al Parlament acabi en mans del Tribunal Constitucional (TC). La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, ha anunciat que ja han rebut les conclusions de l'informe que havien encarregat a l'advocat de l'Estat fa dues setmanes que conclou que la declaració és inconstitucional perquè vulnera la indissoluble unitat de l'estat espanyol. Per això, aconsella el govern espanyol a portar-la davant el TC. Malgrat tot, l'Estat farà un pas previ que consisteix a encarregar un informe al Consell d'Estat abans de presentar el recurs d'inconstitucionalitat.

stats