CONSELL EXECUTIU
Política 05/04/2011

Mas: "La gent no és tonta i sap les dificultats a què ens enfrontem; a casa seva també les pateixen"

El president de la Generalitat i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, reivindiquen el perfil econòmic dels 100 primers dies de govern

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, davant de les crítiques de l'oposició i dels agents socials a causa de les retallades pressupostàries que afecten i afectaran tots els departaments, ha assegurat que "la població catalana està fent una valoració correcta" de la feina del Govern. "La gent no és tonta i sap fins a quin punt tenim dificultats per operar", perquè "a casa seva també passen complicacions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant Mas com el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, han volgut reivindicar el perfil econòmic dels 100 primers dies de Govern, destacant les "facilitats més grans que es donen a les empreses" i la derogació de normatives administratives que van en la línia business friendly que el president de la Generalitat va anunciar en el seu discurs d'investidura. "El sentit de tot plegat és aixecar Catalunya, tal com ja dèiem en campanya", ha justificat Mas, a més d'afegir que un dels seus objectius principals és que la redistribució de la riquesa es faci amb més "justícia social".

Pel que fa a l'actitud de l'oposició, Mas ha reclamat ajuda en tres vessants: polític, social i dels mitjans de comunicació. Ha volgut posar com a exemple que, en la cimera econòmica celebrada el 25 de març al Palau de Pedralbes, l'actitud dels partits va ser més "constructiva" dins les reunions que no pas en les compareixences públiques posteriors. "Potser no volien que el Govern s'apuntés el tanto", ha acusat el president de la Generalitat.

Mas ha volgut destacar en la seva intervenció que "cap Govern s'ha hagut d'enforntar a una reducció pressupostària del 10% des de la restitució democràtica de la Generalitat.

stats