POLÍTICA
Política 14/05/2013

Mas reivindica que es pot ser un empresari a Catalunya i alhora defensar el dret a decidir

El president de la Generalitat defensa que "quan hi ha voluntat hi ha camí" malgrat les dificultats

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest dimarts que es pot ser un empresari amb empenta a Catalunya i alhora defensar el dret a decidir. "A aquells que diuen 'el món de l'empresa no s'ho creurà pels interessos', jo els dic que no és veritat. Hi ha molta gent d'empresa que al mateix temps demostra aquest sentit i sentiment de país", ha dit. "Es pot ser plenament catalanista i al mateix temps dedicar-se al món de l'empresa", ha reblat després. Durant la inauguració de l'exposició sobre la figura de Ramon Casanova, Mas ha posat l'exemple dels catalans que a principis del segle XX van prosperar malgrat les dificultats per afirmar que "quan hi ha voluntat hi ha camí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha inaugurat aquest dimarts a Barcelona una exposició dedicada a la figura de Ramon Casanova, pioner de l'aeronàutica i creador d'un dels primers motors de reacció del món. El president de la Generalitat ha fet servir la seva figura per defensar que es pot ser empresari a Catalunya i ser plenament catalanista, com ho era Casanova.

També l'ha posat com a exemple de la capacitat que té Catalunya i la seva gent de prosperar malgrat les dificultats. "Ara tenim tendència a queixar-nos molt", ha dit Mas, però els pioners de principis del segle XX van fer molt amb molt pocs mitjans, ha continuat. "A la gent que em pregunta 'ens ens sortirem?', jo li responc: Quan hi ha voluntat hi ha camí", ha apuntat Mas, que ha remarcat que la voluntat, és a dir, l'actitud, cal forjar-la. "Ens toca construir el camí, i per això hem de demostrar que tenim la voluntat", ha afegit.

Nova defensa de la flexibilització del dèficit

El president ha aprofitat també per referir-se a la negociació de la Generalitat amb el govern espanyol per aconseguir flexibilitzar l'objectiu de dèficit. Segons Mas, si ara Catalunya demana més recursos és per invertir "en allò que fa un país sencer i un bon país", com és el cas de la indústria, de la recerca, de la ciència i de la innovació, camps en què Casanova és referent malgrat que no sigui prou conegut pels catalans. "Ja sé que ara tenim menys, però Catalunya produeix prou per destinar recursos a fer un país sencer i a fer un bon país", ha subratllat Mas.

stats