Política 14/01/2012

Mas defensa el català en resposta a l'amenaça dels mossos d'utilitzar preferentment el castellà

Un centenar de manifestants, entre els quals, Mossos fora de servei, escridassa el president del Govern per les retallades i un grup li canta estrofes del 'Viva España'

Agències
1 min

Lloret de MarEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una defensa de la llengua catalana després de la polèmica desfermada per l'anunci dels Mossos d'Esquadra d'afavorir el castellà a l'hora de dirigir-se a la ciutadania com a mesura de pressió cap al Govern davant les retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha dit a Lloret de Mar, on ha inaugurat la Casa de la Cultura, que la llengua és "l'ADN i el nucli dur del país" i un element bàsic a preservar a Catalunya.

A les portes de l'edifici, un centenar de manifestants, on hi havia representants dels Mossos fora de servei, ha rebut el president amb una forta escridassada i pancartes contra les mesures d'austeritat plantejades. Un grup li ha cantat unes estrofes del 'Viva España' i ha desplegat una bandera espanyola.

Mas ha demanat als manifestants que tinguin "consciència de l'esforç, del sacrifici i de la renúncia" i ha admès que el moment actual obliga a "prendre decisions molt delicades, moltes de les quals, doloroses". El president ha assegurat, però, que totes, "sense excepció", s'encaminen "a tenir temps millors".

stats