Mauri es reuneix amb Puigdemont a Berlín i li demana que l'independentisme faci un "front comú"

El vicepresident d'Òmnium mostra al líder de JxCat la seva preocupació per la "manca d'estratègia unitària"

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s'ha reunit aquest dilluns amb el líder de Junts per Catalunya (JxCAT), Carles Puigdemont, i li ha traslladat la necessitat d'un "front comú de l'independentisme per actuar contra la repressió i fer República". En un comunicat, l'entitat ha afirmat que Mauri li ha expressat la seva preocupació per la "manca d'estratègia unitària" i per això Mauri ha traslladat a Puigdemont que l'entitat estarà "al costat dels grans consensos i de l'estratègia compartida per la majoria parlamentària". D'altra banda, ha afirmat que "l'Estat espanyol és el responsable que no s'hagi pogut constituir govern a Catalunya amb la repressió, l'aplicació del 155 i la vulneració de drets dels electes", però ha afegit que és urgent recuperar les institucions "segrestades per un 155 antidemocràtic", una posició que sí que és "compartida amb el president i la resta de formacions independentistes".

Mauri ha expressat el suport d'Òmnium a Puigdemont així com a la resta de polítics a l'estranger i li ha reiterat que "sempre estarà al seu costat i de tots aquells que pateixen presó, exili i repressió per defensar la democràcia i els drets fonamentals dels ciutadans". Li ha agraït també la tasca de denúncia internacional que considera "imprescindible seguir fent amb la màxima intensitat i fermesa possible".

La reunió arriba després que la setmana passada Puigdemont es reunís amb la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie.

Més continguts de