Política 04/02/2019

Els comuns reclamen a Sánchez i Torra que "no tanquin les portes al diàleg" durant el judici del Procés

El portaveu Joan Mena lamenta que el Govern no hagi fet "cap" proposta concreta sobre els pressupostos de Catalunya

Anna Mascaró
2 min
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en roda de premsa

BarcelonaEl portaveu de Catalunya En Comú-Podem, Joan Mena, ha lamentat aquest dilluns que els presos hagin estat traslladats a Madrid dues setmanes abans de l'inici del judici de l'1-O, i ha reclamat que es permeti als observadors assistir al judici tot i la "desconfiança" que genera el procés judicial en què, ha dit, "el PP ha fet i desfet tant com ha volgut". En paral·lel, també ha reclamat al govern espanyol i a la Generalitat que "no tanquin les portes al diàleg durant el judici", entenent que el conflicte català s'ha de resoldre "políticament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mena ha tornat a negar que el seu partit rebutgés pagar la defensa de Joan Josep Nuet en el judici, tal com s'havia publicat en alguns mitjans. "Té el suport econòmic i polític de Catalunya en Comú", ha assegurat: "Fa un mes i escaig es va fer una reunió per oferir-li tot el suport polític i econòmic en la defensa de la seva causa, i ell va decidir iniciar una estratègia personal pròpia que respectem".

Mena ha insistit en la reivindicació del diàleg entre les parts i s'ha mostrat esperançat que també la taula de diàleg convocada demà per Quim Torra es consolidi com "un espai estable i de diàleg entre totes les forces polítiques del Parlament". Unes converses que, no obstant això, ha de "liderar el Govern".

Sense avenç en els pressupostos

Respecte a les negociacions sobre els pressupostos de Catalunya, Mena ha lamentat que "tot continua igual" i ha dit que els comuns no havien rebut "cap notificació del Govern". "Comencem a dubtar si vol aprovar uns pressupostos o és que ja se senten còmodes amb els pressupostos d'austeritat instal·lats al nostre país", ha insistit Mena. Davant aquesta falta d'avenços, Mena ha explicat que el gest dels comuns havia consistit a "suspendre les negociacions per avisar el Govern que cal un plantejament de pressupostos realista, seriós i creïble". "Els pressupostos han de servir per construir una Catalunya socialment millor", ha recalcat, i ha insistit que era "compatible" amb la "defensa" dels drets dels dirigents independentistes que s'enfronten pròximament al judici del Tribunal Suprem.

stats