Avalada amb el 91,71% dels vots la candidatura d'Ada Colau per encapçalar Barcelona en Comú

Un total de 4.583 persones participen en el procés obert de primàries en què s'han escollit també els consellers de districte i els punts prioritaris del programa electoral

L'equip de 15 persones liderat per Ada Colau per encapçalar Barcelona en Comú (BComú) ha obtingut el suport de 3.387 persones, que representa el 91,71% dels sufragis emesos en el procés de primàries de la formació. Es tractava de l'única llista presentada en les votacions, que s'han dut a terme entre el 7 i el 12 de març i en què també s'escollia les persones que optaven a consellers de cada districte, així com les mesures programàtiques que cal prioritzar, d'entre una quarantena de propostes, per a les municipals del 24 de maig. La candidatura escollida serà proclamada oficialment aquest diumenge en un acte a les Cotxeres de Sants.

Segons informa en un comunicat BComú, al portal de votacions s'hi havien inscrit 5.121 persones i finalment n'hi han participat 4.583. Dels tres àmbits a votació, han decidit sobre l'encapçalament de la candidatura 3.858 votants, mentre que 3.554 han opinat sobre la priorització de mesures programàtiques. Però ha estat l'elecció dels consellers la que ha reunit un nombre més gran de participants, amb 4.401 vots emesos, seguida de la votació.

Els elegits per districtes són Huma Jamshed Bashir (Ciutat Vella), Francesc Magrinyà (Eixample), Carolina Recio Cáceres (Nou Barris), Robert Soro Garcia (Gràcia), Francesc Carmona (Sant Martí), Felipe López-Aranguren (Sant Andreu), Joan Manel del Llano Ribas (Sarrià-Sant Gervasi), Esther Pérez Sorribas (Sants-Montjuïc), Víctor Valls Andrés (Horta-Guinardó) i Albert Pérez (les Corts). S'integraran a la candidatura de Barcelona en Comú, ocupant les posicions just a continuació de l'equip de cap de llista.

Ada Colau ha destacat que "estem davant un procés inèdit, sense precedents, que ha permès als veïns i veïnes de tots els barris no només participar per escollir de manera directa qui seran els seus representants als districtes, sinó també concórrer lliurement a les primàries. "Això hauria de ser la norma i no l'excepció", ha remarcat.

Evitar desnonaments i un transport públic assequible, prioritàries

Pel que fa a les mesures programàtiques que han obtingut un suport més gran, destaquen del bloc d''Emergència social', com "evitar els desnonaments per motius econòmics" (4.051 vots, el 20,85%) i "garantir els subministraments mínims" (2.929 vots, el 15,08%). En el bloc temàtic de canvis estructurals destaca "generar un parc suficient de lloguer social i de cooperativa d'habitatge" (2.637 vots, un 13,76%) i "aturar o revisar els projectes contraris al bé comú" (2.047 vots, el 10,68%).

En relació al bloc de 'Barcelona més humana' s'ha donat suport a "impulsar el transport públic amb preus socials" (3.162 vots, el 16,44%) i "potenciar la salut i l'atenció sanitària i comunitària públiques" (2.281 vots, l'11,86%). Finalment, del bloc 'Obrim les institucions', es proposa "recuperar locals injustificadament buits per a usos comunitaris" (2.221 vots, l'11,64%) i "promoure l'elecció directa dels consellers i les conselleres de districte, amb rendició de comptes i mecanismes de censura" (2.052 vots, el 10,75%).