Política 27/10/2017

Fins a 17.000 persones celebren la declaració de la República a la plaça de Sant Jaume

L'ANC i Òmnium Cultural han fet una crida per participar a la festa de proclamació de la República

Acn
2 min
Miles de persones celebren la declaració de la República a la plaça de Sant Jaume

BarcelonaLa Festa de Proclamació de la República ha reunit 17.000 persones aquest divendres a la tarda a plaça Sant Jaume, segons la Guàrdia Urbana. L'acte organitzat per ANC i Òmnium Cultural per celebrar la declaració d'independència ha començat al voltant de les sis de la tarda i s'ha allargat fins passades les deu del vespre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Han cantat 'Els segadors' i 'L'estaca' al ritme d'una gralla d'un assistent, i també sona música d'un escenari que han instal·lat l'ANC i Òmnium Cultural. Entre els grups que actuaran a la festa, hi ha Bonobos, Gossos, Germà Negre, Èric Vinaixa, Bikimel, Oriol Barri, Sense Sal, Elèctrica Dharma i Doctor Prats.

Miles de persones celebren la declaració de la República a la plaça de Sant Jaume

Alguns concentrats han corejat 'Fora, fora, fora la bandera espanyola' i 'Aquesta bandera és estrangera', en referència a l'espanyola que oneja al Palau de la Generalitat.

'President, al balcó!', han corejat altres assistents, que porten banderes estelades i senyeres. Els concentrats -entre els quals hi havia l'exlíder de la CUP Antonio Baños- s'han passat de mà en mà una gran estelada, que ha anat d'un costat a l'altre de la plaça.

Lleida també celebra la República

Més d'un miler de persones han celebrat a Lleida la proclamació de la República Catalana per part del Parlament. La celebració ha tingut lloc a la plaça Catalunya i la concentració ha obligat a tallar el trànsit de la rambla d'Aragó i l'avinguda Catalunya per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. La cita s'ha convocat per les xarxes socials a les cinc de la tarda i a mesura que ha avançat la tarda la xifra de persones concentrades ha anat augmentant progressivament.

Les estelades i els càntics a favor de la República s'han fet sentir des del primer moment. Així mateix s'ha instal·lat un equip de so a través del qual no ha parat de sonar música festiva. Les imatges de gent abraçant-se i brindant amb cava han sigut una constant, de la mateixa manera que també s'han tirat petards i s'ha cantat 'Els segadors' en reiterades ocasions.

stats