Política 12/09/2017

La Moncloa diu ara que té temps d'aplicar el 155 abans de l'1-O

"No estem en això, però és possible", diuen fonts del govern espanyol

Dani Sánchez Ugart
1 min

MadridL'aplicació de l'article 155 de la Constitució va ser descartada aquest estiu per la Moncloa com a mesura per aturar el referèndum. Ho van arribar a fer en públic destacats dirigents del PP, com el portaveu al Congrés, Rafael Hernando. El motiu és que aplicar-lo era massa lent per aturar el referèndum, perquè calen un seguit de requeriments a les autoritats autonòmiques, abans de començar a suspendre competències. Ara, però, el govern espanyol ha canviat d'opinió, i fonts de la Moncloa asseguren que és possible aplicar-lo en qüestió de dies, fins i tot abans de l'1 d'octubre. Tot i així, aquestes fonts han precisat: "No estem en això", i han afegit que no volen "donar pistes" als polítics sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En uns 5 dies, segons aquestes fonts, es podria aplicar el 155, que requereix determinar quin perímetre de competències se li arrabassa a la comunitat autònoma, i que s'hauria d'aprovar al Senat, on el PP té majoria absoluta, i per tant la capacitat de convocar un ple extraordinari sense oposició.

Les mateixes fonts han explicat que l'executiu té estudiats els passos que caldrien per a a aplicar-lo, i han afegit que és un escenari dels previstos, perquè tots estan previstos: "Si fan 150 coses, nosaltres tenim 151 mesures".

stats