Política 22/05/2017

Mor Francesc Sanuy, exconseller del primer govern de Jordi Pujol

Va ser conseller de Comerç, Consum i Turisme i després diputat per CiU al Congrés dels Diputats

2 min
Francesc Sanuy ha escrit el seu últim llibre recollint les seves col·laboracions en mitjans de comunicació.

BarcelonaFrancesc Sanuy ha mort aquest dilluns als 81 anys, segons ha pogut confirmar l'ARA. El polític i advocat va començar la seva carrera en el si de Convergència Democràtica de Catalunya i va ser nomenat conseller de Comerç, Consum i Turisme del primer Govern de Jordi Pujol l'any 1980. Després va ocupar el càrrec de delegat de l'executiu a Madrid fins a l'any 1985.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sanuy va desenvolupar la seva carrera política al Congrés dels Diputats, després de ser elegit representant de la província de Barcelona per Convergència i Unió a les eleccions espanyoles del 1986. Entre 1986 i 1989 va ser vocal de la comissió d'Economia, Comerç i Hisenda del Congrés. El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

En els darrers anys ha escrit diversos llibres sobre la banca i el comerç, com 'Capitalisme Cibeles' o 'La banca sempre guanya'. En diverses entrevistes a l'ARA havia defensat el petit i mitjà comerciant enfront dels grans poders econòmics i havia denunciat els cercles de Madrid que monopolitzaven el centralisme econòmic.

Francesc Sanuy: “No és una casta, és pitjor. És un entramat d'interessos i rotacions” En la seva última entrevista amb el periodista Antoni Bassas, sobre el llibre 'La banca sempre guanya', descrivia així els participants de la bombolla financera amb què s'havia desencadenat la crisi econòmica: "Hi ha uns curts de vista, egoistes, cobdiciosos, una gent que té l'avarícia per sistema, el diner fàcil, l'abús, la prepotència, i aquesta immoralitat els condueix a desvirtuar el que són. Més que cobdícia, el que tenen és la megalomania de voler ser més grans", assegurava sobre aquells que especulen per guanyar diner fàcil.

stats