Política 06/07/2018

En llibertat provisional la persona que va agredir un membre dels CDR davant la presó de Lledoners

La jutgessa decreta una ordre d'allunyament de la víctima

Ara
2 min
Llaços grocs a les immediacions de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages)

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 2 de Manresa ha posat en llibertat aquest divendres el presumpte agressor d'un membre dels CDR que dimarts passat feia nit davant la presó de Lledoners esperant l'arribada dels presos polítics. La magistrada li ha pres declaració després que fos detingut dijous, ha acordat la llibertat provisional i li ha imposat una ordre d'allunyament de la víctima. Segons informa el jutjat, la causa està oberta per un delicte de lesions, contra drets i llibertats fonamentals i per desordres públics. Ara les diligències seguiran el seu tràmit al jutjat d'instrucció número 1, que serà l'encarregat de continuar la investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els Mossos van detenir dijous un dels presumptes autors de l'agressió de dimarts a la nit a un membre dels CDR als voltants de la presó de Lledoners (Bages), on s'havia organitzat un sopar per rebre els presos polítics traslladats des de Madrid. Fonts de la policia informen que el detingut és un home de 47 anys i veí de Sant Joan de Vilatorrada, municipi on hi ha el centre penitenciari. Se l'ha arrestat com a suposat autor de delictes de lesions, odi i discriminació i de desordres públics.

Els fets van passar cap a dos quarts d'onze de la nit, quan la víctima va ser avisada que un grup de persones estaven arrencant llaços grocs i va gravar-les mentre esborraven amb dissolvent algunes pintades. Després d'avisar els Mossos, els agents van identificar tres persones com a presumptes agressors, però la resta del grup va marxar quan va veure'ls. La víctima, que va ser trobada pels mossos amb sang a la boca, presentava contusions lleus a la cara. Va ser traslladat en ambulància a l'Hospital de Manresa i poc després va rebre l'alta. La investigació continua oberta i no es descarten més actuacions.

stats