Política 22/02/2016

Munar admet per primera vegada haver comès actes delictius

L'expresidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina (UM) reconeix haver comès malversació i prevaricació

Efe
1 min
Maria Antònia Munar surt de l'Audiència de Palma aquest dimecres / EFE

PalmaL'expresidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, ha admès aquest dilluns per primera vegada davant un tribunal haver comès delictes i s'ha conformat amb la pena de presó de 9 mesos sol·licitada per la Fiscalia Anticorrupció, que seria substituïble per una multa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la compareixença d'aquest dilluns davant la Secció Segona de l'Audiència de Palma, Munar ha admès haver comès malversació i prevaricació, al costat d'altres membres de la cúpula de l'extinta UM.

Munar ha declarat avui en el judici de la peça número 13 de l'anomenat cas Voltor que investiga el presumpte desviament de 436.000 euros de fons públics al partit per a les eleccions autonòmiques del 2007.

Si bé inicialment la Fiscalia demanava penes que sumaven 95 anys de presó i multes de 198.000 euros per a 18 acusats per presumpta associació il·lícita i per suposats delictes continuats de malversació, prevaricació i tràfic d'influències, amb l'admissió dels fets per part dels acusats ha modificat les demandes i ha retirat l'acusació a set dels implicats.

L'expresidenta ha arribat a l'Audiència de Palma des de la presó on compleix condemna per dos altres casos de corrupció. També han arribat des de la presó l'exvicepresident del Consell de Mallorca Miquel Nadal i l'exconseller de Turisme Francesc Buils.

stats