Política 07/06/2016

Munté: "La legislatura queda tocada per l'incompliment de l'acord"

El Govern assegura que hi haurà "conseqüències" al 'no' de la CUP

Ara
2 min
La consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts

BarcelonaEl 'no' de la CUP als Pressupostos porta el Govern a "constatar que no s'ha complert l'acord de governabilitat". És la primera reacció a la decisió dels cupaires de mantenir l'esmena a la totalitat de la portaveu de l'executiu, Neus Munté, als micròfons de RAC1. La també consellera de Presidència ha denunciat que la CUP "no s'ha mogut de la seva zona de confort", mentre que Junts pel Sí i el govern s'han mogut. "No demanàvem un xec en blanc", ha lamentat Munté, que ha insistit que la votació de demà només havia d'obrir la porta a negociar els comptes, i no a ratificar-los.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La legislatura queda tocada, és evident que aquests pressupostos són absolutament necessaris per una legislatura excepcional. Queden tocades moltes coses", ha dit Munté, que tot i defensar que el govern encara vol complir amb el full de ruta no ha descartat la possibilitat de convocar eleccions. "Reflexionarem sobre tot". En cas que l'executiu desitgés un avançament electoral -un escenari, per ara, descartat pels consellers- no es podrien convocar els comicis fins l'agost, un any després de l'últim decret de convocatòria.

La consellera ha explicat que Junts pel Sí i el govern analitzaran demà als escenaris, però ja ha avisat que el veto de la CUP i el trencament del pacte d'estabilitat tindran "conseqüències" per l'incompliment "flagrant" de l'acord d'estabilitat parlamentària que va suposar el pas al costat d'Artur Mas.

La manca de comptes, ha lamentat Munté, no permet al govern aplicar polítiques per a l'estat propi ni el pla de xoc social que preveien els Pressupostos. Un precepte bàsic, ha reiterat la candidata, per mantenir els objectius "d'una legislatura excepcional".

Més dur ha estat el candidat de Convergència el 27-S, Francesc Homs, un dels dirigents nacionalistes més contundents els últims dies en les crítiques als anticapitalistes. En declaracions a 8tv, ha deixat clar que "el procés queda tocat". "Això és una trastada, és de gent que no té escrúpols"; ha dit, referit a la CUP, i ha reblat: "És una coça al procés"

stats