Política 21/03/2014

Muriel Casals: "Totes les entitats que treballem pel sobiranisme estem en el punt de mira"

Veu molt difícil que passi una cosa "poc raonable com il·legalitzar una entitat democràtica que no ha comès cap falta" com l'ANC

Anc
2 min
La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, al Mobile World Congress / MANOLO GARCÍA

Barcelona"En aquests moments totes les entitats que estem pel sobiranisme estem en el punt de mira dels que no volen que el nostre país faci els passos endavant que ens hem proposat fer". Així de taxativa s'ha mostrat aquest divendres la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, en declaracions a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casals s'ha referit així al que va admetre la mateixa presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i és que temia que l'entitat que presideix pugui ser il·legalitzada, i al seu avís que estaven "en el punt de mira". En aquest context, Casals veu molt difícil que passi una cosa "poc raonable com il·legalitzar una entitat democràtica que no ha comès cap falta" com l'ANC. Casals ha reconegut que veu amb "preocupació i molta atenció" la situació al voltant de l'ANC després que Forcadell digués que estan en el punt de mira. Tot i això, ha destacat que saben que "una cosa tan poc raonable com il·legalitzar una entitat democràtica de la societat civil que no ha comès cap falta és molt difícil que passi. No crec que gosin fer una afronta no tan sols a l'ANC sinó al joc democràtic, però cal estar alerta, hi ha qui ho demana", ha advertit.

La presidenta d'Òmnium ha criticat que "hi ha forces polítiques que no són plenament democràtiques i els molesta aquesta voluntat d'expressar a través de les urnes la voluntat d'un poble". En aquesta línia, ha assenyalat que "miren amb mals ulls les entitats que treballen per resoldre un dilema a través de les urnes".

En aquest sentit, ha destacat que la feina que fan és assegurar que es pugui fer la consulta i que hi participi el màxim nombre possible de persones. "Ara l'important és que es vagi a votar, alguns diran que volen que Catalunya sigui un estat independent i altres preferiran quedar-se dins d'Espanya, la democràcia és això", ha afegit. La voluntat d'Òmnium Cultural "és aconseguir un estat propi per a Catalunya i direm que volem que es voti que sí, però ara diem que volem que es voti".

stats