Política 18/06/2013

El Notariat afirma que les finques sobre les quals va informar Hisenda no són de la infanta

Segons l'Òrgan de Col·laboració Tributària, la filla del rei no figura en les escriptures ni com a propietària ni com a titular de cap dret

Europa Press
1 min

MadridL'Òrgan de Col·laboració Tributària (OCT) del Notariat ha enviat aquest dimarts al jutjat que investiga el cas Nóos –el jutjat d'instrucció número 3 de Palma– una còpia de les escriptures de les finques que s'havien atribuït a la infanta Cristina en un informe de l'Agència Tributària remès al jutge. Segons una nota del Consell General del Notariat, la infanta no figura en cap de les escriptures públiques de les finques citades, ni com a propietària ni com a titular de cap dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És més, notaris i registradors han constatat que l'única residència de Barcelona de la qual la infanta és titular és la seva residència de Barcelona. El Consell de Notariat també apunta en la nota que volen tranquil·litzar l'opinió pública i, en concret, els vertaders titulars de les 13 finques, per tal d'assegurar-los que les propietats "estan perfectament recollides en escriptura pública i que ningú pot qüestionar-ne la titularitat".

L'OCT del Notariat és un òrgan que actua en representació dels notaris i de manera independent als òrgans corporatius notarials. La informació a què tenen accés és confidencial i està protegida per la llei orgànica de protecció de dades personals. També té el deure de subministrar informació periòdica a les administracions públiques competents en matèria fiscal sobre el contingut dels documents notarials.

stats