PLE DEL PARLAMENT

De Gispert anuncia un pla de xoc per reduir la despesa del Parlament

La presidenta assegura que les mesures que es prendran seran "més dràstiques" que la de reduir a la meitat el nombre de cotxes oficials

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat que està preparant un "pla de xoc" que se sumarà al pla d'austeritat que ja s'està aplicant a la cambra des de principis d'any i que posarà sobre la taula de la junta de portaveus la propera setmana. De Gispert ha recordat que ja es van reduir a la meitat el nombre de cotxes oficials, que van passar de 16 a 8, i que el seu pla preveu mesures "més dràstiques" encara.

De Gispert considera que la mesura sobre l'eliminació de les pagues de Nadal als alts càrrecs del Govern anunciada pel president de la Generalitat, Artur Mas, és "exemplificadora" però "simbòlica", ja que no resol el problema que pateixen l'Educació i la Sanitat. La presidenta del Parlament també ha recordat que entre les mesures d'austeritat ja adoptades per la cambra hi ha la renúncia a 6 milions d'euros per obres i la reducció d'un 8% del sou dels diputats l'any passat.

La decisió d'aplicar noves mesures restrictives al Parlament, així, quedarà en mans, segons De Gispert, de la junta de portaveus.