POLÍTICA

Òmnium envia una carta als diputats del Congrés per demanar-los suport per a la consulta

En el marc de la campanya 'Un país normal', la presidenta de l'entitat demana als parlamentaris del Congrés que prenguin "exemple" de Cameron i Salmond al Regne Unit

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha enviat una carta a cadascun dels 350 diputats del Congrés demanant-los que aquest dimarts votin a favor de la cessió de competències a la Generalitat per convocar referèndums. En la carta, que Òmnium emmarca en la campanya 'Un país normal', Casals reivindica la "normalitat democràtica" que envolta el procés sobiranista català.

En la missiva, Casals demana als parlamentaris que prenguin "exemple de David Cameron i Alex Salmond al Regne Unit" i s'avinguin a acordar la via legal que faci possible l'exercici del dret a decidir de Catalunya.

Òmnium ha enviat dues versions diferents de la carta. Una en català i més llarga adreçada als diputats escollits per alguna de les quatre circumscripcions electorals catalanes, i una altra versió més curta en català –per als diputats del País Valencià i les Illes–, castellà, euskera o gallec, segons l'origen de cadascun dels diputats.

Voluntat política

Per Casals, permetre o no la consulta del 9 de novembre és una qüestió de voluntat política i no pas d'impediment legal. Per això, argumenta que la via del 150.2 "és una via legal per resoldre una demanda majoritària i transversal" de la societat catalana. "El convido a facilitar que el pròxim 9 de novembre Catalunya pugui decidir el seu futur a les urnes, tal com es fa en un país normal". Muriel Casals formarà part de la comitiva catalana que aquest dimarts viatjarà a Madrid per seguir el debat al Congrés.

Més continguts de