POLÍTICA
Política 07/04/2014

Òmnium envia una carta als diputats del Congrés per demanar-los suport per a la consulta

En el marc de la campanya 'Un país normal', la presidenta de l'entitat demana als parlamentaris del Congrés que prenguin "exemple" de Cameron i Salmond al Regne Unit

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha enviat una carta a cadascun dels 350 diputats del Congrés demanant-los que aquest dimarts votin a favor de la cessió de competències a la Generalitat per convocar referèndums. En la carta, que Òmnium emmarca en la campanya 'Un país normal', Casals reivindica la "normalitat democràtica" que envolta el procés sobiranista català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, Casals demana als parlamentaris que prenguin "exemple de David Cameron i Alex Salmond al Regne Unit" i s'avinguin a acordar la via legal que faci possible l'exercici del dret a decidir de Catalunya.

Òmnium ha enviat dues versions diferents de la carta. Una en català i més llarga adreçada als diputats escollits per alguna de les quatre circumscripcions electorals catalanes, i una altra versió més curta en català –per als diputats del País Valencià i les Illes–, castellà, euskera o gallec, segons l'origen de cadascun dels diputats.

Voluntat política

Per Casals, permetre o no la consulta del 9 de novembre és una qüestió de voluntat política i no pas d'impediment legal. Per això, argumenta que la via del 150.2 "és una via legal per resoldre una demanda majoritària i transversal" de la societat catalana. "El convido a facilitar que el pròxim 9 de novembre Catalunya pugui decidir el seu futur a les urnes, tal com es fa en un país normal". Muriel Casals formarà part de la comitiva catalana que aquest dimarts viatjarà a Madrid per seguir el debat al Congrés.

stats