CANVI DE CICLE
Política 12/04/2014

Junqueras es compromet a treballar perquè el Govern "segueixi en el camí" cap a la consulta

El líder d'ERC alerta contra els dirigents estatals que volen "fer veure" que compren els catalans i aquells que tenen "pressa per vendre's"

Roger Tugas
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció al Bon Pastor / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avisat durant la celebració del dia de la República, aquest diumenge al parc de la Ciutadella de Barcelona, que "s'acosten moments que poden ser decisius, que podem fer decisius, seran decisius". "Hi ha qui està interessat en posar-nos-ho difícil", ha alertat, i ha apuntat contra "aquells que tradicionalment han tingut el poder a l'estat espanyol i el volen conservar i els que no l'han tingut però s'han acostumat a viure a l'ombra del poder", els quals ha pronosticat que amenaçaran els catalans, però també "tindran la temptació de fer veure que ens compren i, com sempre, ho incompliran". "Ho posaran difícil també aquells que tenen tanta pressa per vendre's que es venen fins i tot abans que ningú els vulgui comprar i, portats per la pressa, es regalen", ha afegit el líder dels republicans, sense citar ningú, tot i que fent una referència evident a qui encara reclama diàleg i explorar possibles terceres vies, com Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que Junqueras ha cridat a complir amb l'"enorme responsabilitat" d'ERC d'"intentar ajudar els que comparteixen el camí perquè segueixin en aquest camí, que no tinguin temptacions de sortir-se'n perquè els amenacen o es regalen", en una nova referència implícita al Govern de CiU. Per això ha insistit que els republicans no forçaran unes eleccions encara que tinguin possibilitats de guanyar-les i, per contra, estaran "al costat de tots aquells que, des dels seus àmbits de responsabilitat, facin tot el possible per fer realitat el que ha expressat el poble de Catalunya en les eleccions i en mobilitzacions massives".

En aquest sentit, el president d'ERC ha defensat que "la independència per ella mateixa no és garantia que les coses vagin millor, però és una condició imprescindible per fer que funcionin millor". "Qui fa veure que ens farà algun tipus d'oferta de reforma constitucional és exactament la mateixa persona que va considerar del tot inacceptable que el govern espanyol traspassés l'aeroport de Sabadell a la Generalitat", ha apuntat Junqueras, en relació a la negativa d'Alfredo Pérez Rubalcaba que ha revelat aquesta setmana l'exconseller Joaquim Nadal. "Si el sostre de la seva generositat és aquest, podem entendre que és un sostre en què se'ns fa molt difícil posar-nos drets, i viure sempre ajupits és molt incòmode", ha sentenciat.

stats