Política 21/05/2018

El PDECat demana la compareixença de Rajoy al Senat pel 155

Cleries considera que allargar la intervenció és "una falta de respecte a la democràcia"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, ahir en el ple del Senat aplaudit pels senadors del PP.

MadridEl PDECat ha presentat aquest dilluns al Senat una petició de compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè expliqui la decisió de no publicar el nomenament dels consellers del Govern de Quim Torra i mantenir l'aplicació de l'article 155.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del grup parlamentari del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries, ha presentat la petició amb què pretén que Rajoy s'expliqui davant la comissió conjunta de la comissió general de comunitats autònomes i la comissió constitucional del Senat, que és la que fa el seguiment de l'aplicació de l'article 155 al Senat.

Cleries ha advertit que "el president Torra ja ha pres possessió del càrrec i és l'únic que té la potestat per nomenar els membres del seu govern". En aquest sentit, el portaveu del Partit Demòcrata al Senat considera que "Rajoy té l'obligació de publicar els nomenaments al DOGC", i afegeix que "allargar el 155 després d'haver investit el president de la Generalitat és una falta de respecte a la democràcia i al vot dels catalans i catalanes".

stats