Política 21/07/2015

Pedro Sánchez: "Les eleccions plebiscitàries conduiran a la fractura social i política"

El secretari general del PSOE titlla d'"irresponsables" els independentistes

Europa Press
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en un esmorzar informatiu a Madrid. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha carregat aquest dimarts contra el caràcter plebiscitari que la candidatura Junts pel Sí vol donar a les eleccions catalanes del 27 de setembre: "Les eleccions plebiscitàries conduiran a la fractura social i política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha exposat en un dinar-col·loqui de Barcelona Tribuna, organitzat per 'La Vanguardia', AED i la Societat Econòmica Barcelonina Amics del País, un dia després que la candidatura de la qual formen part el president Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, es presentés en societat.

Sánchez ha pronosticat que les eleccions "incrementaran la frustració, aprofundiran l'enfrontament de catalans entre si i generaran innecessàriament enfrontament entre catalans i espanyols".

El dirigent socialista ha censurat que els independentistes pretenguin declarar la secessió amb una simple majoria absoluta del Parlament, quan per reformar l'Estatut de Catalunya es necessiten "majories qualificades i un referèndum".

"Com és possible concebre que una meitat de la ciutadania pugui imposar a l'altra meitat la supressió del seu dret a mantenir les seves identitats plurals catalana i espanyola?", s'ha preguntat Sánchez, que ha titllat d'"irresponsables" els independentistes.

stats