Política 30/05/2018

El PNB reunirà demà l'executiva i comunicarà el seu vot a la moció de censura després de parlar amb Pedro Sánchez

L'Euskadi Buru Batzar vol esperar als "compromisos" del líder socialista

Ara
1 min
Andoni Ortuzar, president del PNB, en una imatge d'arxiu / ACN

MadridL'òrgan executiu del Partit Nacionalista Basc (PNB), l'Euskadi Buru Batzar (EBB), es reunirà de manera extraordinària aquest dijous per abordar el posicionament del grup parlamentari en la moció de censura de Pedro Sánchez. Tal com ha informat en una piulada a Twitter, el president, Andoni Ortuzar, reunirà el seu equip després d'haver sentit els "compromisos" del secretari general del PSOE i comunicarà la seva decisió després de conèixer les "motivacions" que porten els socialistes a presentar una moció de censura a Mariano Rajoy.

El PNB, després de ser clau en l'aprovació dels pressupostos del govern del PP, ara també és determinant de cara a l'èxit de la iniciativa dels socialistes. Amb els vots de Podem pràcticament confirmats –a l'espera que ho validi la militància en una consulta interna–, la incògnita se centra en els vots d'ERC i el PDECat –molt a prop del 'sí'– i dels nacionalistes bascos. Si finalment voten a favor, Sánchez serà el nou inquilí de la Moncloa.

Així, el PNB ha volgut tallar d'arrel les informacions que apunten que Ortuzar hauria comunicat a Mariano Rajoy que els cinc diputats del grup parlamentari nacionalista basc votarien 'sí' a la moció de censura de Sánchez.

stats