Publicitat
Publicitat

CONFLICTE AL PAÍS BASC

El PNB suspèn la col·laboració i suport a Zapatero per la il·legalització de Bildu

Íñigo Urkullu considera que és d'una extrema gravetat la decisió del Suprem, i insta el TC a revocar-la. També recorrerà a la justícia europea

El PNB ha anunciat avui que , a causa de la sentència del Tribunal Suprem que ha anul·lat les candidatures de Bildu , ha decidit suspendre " tota col·laboració i suport " a futures iniciatives del Govern . El president de l'executiva del PNB , Iñigo Urkullu , ha anunciat avui a Bilbao aquesta decisió d' Euzkadi Buru Batzar ( EBB ) - màxim organisme executiu d'aquest partit - en una compareixença davant la premsa a Bilbao en què ha llegit una declaració , sense admetre preguntes , informa Efe.

Al text , el PNB ha considerat d'"extrema gravetat " l'anul·lació de les llistes de la coalició formada per EA , Alternatiba i " independents " de l'esquerra abertzale i ha emplaçat el Tribunal Constitucional a revocar la decisió del Suprem . A més , el PNB ha comunicat que plantejarà davant les institucions polítiques i judicials europees aquest cas de l'anulació de les candidatures de Bildu .

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT