Política 22/05/2012

Duran insisteix en un pacte d'estat per una situació "d'emergència"

El portaveu de CiU es reunirà divendres amb Rajoy

Efe
1 min

MadridEl portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha recordat avui que la seva aposta política per afrontar la crisi és un pacte d'estat que ara procedeix "més que mai" perquè la situació per la qual travessa l'economia espanyola és "extraordinària" i "d'emergència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha fet aquestes declaracions als passadissos del Congrés, abans de rebre la trucada del cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, que l'ha citat divendres que ve a la Moncloa, igual que el líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb qui el president mantindrà una altra entrevista.

Quan encara no havia sigut convocat per Rajoy, Duran ha recordat que en altres ocasions li havia fet arribar la seva opinió sobre la situació econòmica, que ha definit "d'emergència", encara que això no signifiqui, ha advertit, "que la gent hagi de preocupar-se per seus diners al banc" o pels vaticinis d'un 'corralito' per part del Nobel d'economia Paul Krugman.

"Però crec que més que mai procediria allò que des de l'anterior legislatura he defensat, que és un pacte d'estat", ha afegit Duran.

Ha admès que "potser" l'acord entre totes les formacions parlamentàries "no sigui possible" però ell confia que "almenys" puguin arribar a un consens les "forces centrals" del Parlament.

stats