Política 19/08/2015

El PP acusa Pedro Sánchez de "rendir-se" per no portar la bandera espanyola a Catalunya

Andrea Levy, vicesecretària d'estudis i programes dels conservadors, assegura que seria "desitjable" un pacte entre els dos principals partits espanyols

Efe
1 min
Andrea Levy, en la roda de premsa d'aquest dissabte / ACN

MadridLa vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha criticat avui la postura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, per defensar en els mítings la bandera espanyola i "rendir-se a plantejar portar-la a Catalunya". També ha denunciat, en declaracions a RNE, que el PSOE hagi permès al PSC pactar amb forces independentistes a diversos ajuntaments catalans, i s'ha preguntat si el PSOE "existeix a Catalunya" i si el seu projecte és igual a tot arreu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les eleccions catalanes del 27-S, Levy s'ha referit a la llista unitària a favor de la independència Junts pel Sí quan ha dit que alguns polítics "sembla que s'amaguen" i ha aprofundit en la postura d'Artur Mas, que està "parapetat amb d'altres persones per no retre comptes".

D'altra banda, ha considerat "desitjable" un pacte entre les dues forces majoritàries en les pròximes eleccions generals, però ha advertit de les aliances entre PSOE i Podem "per desbancar el PP".

També ha parlat de la reforma constitucional, un debat que cal agafar amb "temperància" i per al qual ha demanat "consens" en temes com el finançament autonòmic, una qüestió que serà "un cavall de batalla", en paraules seves.

stats