Política 31/01/2013

El PP nega els pagaments i anuncia accions contra 'El País'

Joan Faus
2 min
María Dolores de Cospedal, en la roda de premsa a la seu del PP / EFE

Madrid"En nom de tota la direcció actual i les anteriors i de tots els militants volem manifestar la nostra indignació per les informacions [aparegudes a 'El País'] que només persegueixen perjudicar el Partit Popular, els seus dirigents i el president del govern [Mariano Rajoy]". Així ha començat aquest dijous la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, la seva compareixença a la seu nacional del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal surt al pas així de la informació d''El País' que publica una suposada comptabilitat manuscrita dels extresorers Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas que reflecteix pagaments a la cúpula del partit i ingressos per donacions de diferents empreses. "El PP sempre ha complert amb la legalitat, ho ha fet sempre i ho seguirà fent", ha dit la número 2 del partit, que ha insistit que les nòmines del PP s'han pagat "sempre" mensualment a través de transferències bancàries i que s'han declarat a Hisenda.

En una multitudinària roda de premsa, la secretària general ha dit que el PP i alguns dirigents en particular presentaran accions jurídiques contra 'El País' per unes informacions que ha "desmentit rotundament". "No permetrem que es posi en dubte l'honorabilitat del partit", ha dit Cospedal, que ha avançat que es podrien presentar querelles contra altres mitjans que "difonguin informacions" que afectin l'"honorabilitat" del PP. "Estem indignats", ha assegurat en tres ocasions.

La número 2 del PP ha dit que els papers que publica 'El País' són falsos i ha advocat per "demostrar la veritat i silenciar calumnies". I ha afegit: "El PP ni ha acceptat ni acceptarà mai cap tipus de xantatge". Tot i dir que els papers li semblen falsos, Cospedal ha donat validesa a les declaracions del president del Senat, Pío García Escudero, que ha admès que va demanar un crèdit al PP tal com apareix als papers publicats aquest dijous. "Serà veritat però això no valida els papers. Es poden manipular, inventar... Algunes sé que són mentida i no les donaré per bones", ha afirmat.

Cospedal ha explicat que ha parlat aquest matí amb el president de l'executiu i del PP, Mariano Rajoy, que ha dit que està "molt tranquil". I ha insistit que la comptabilitat del partit és "neta, clara i transparent" i sotmesa al Tribunal de Comptes. En aquest sentit, ha explicat que dins del procés d'auditoria interna i externa que està fent el partit es publicaran les declaracions de la renda de tots els dirigents. A més, els dirigents faran declaracions jurades per negar aquests fets.

"Els primers que estem indignats som el PP. Em sembla una frivolitat que sense cap tipus de prova s'acusi falsament per crear alarma social i danyar un partit, quan altres episodis han quedat en l'oblit", ha assegurat, en referència a altres casos de corrupció d'altres partits.

stats