Política 01/05/2013

Aguirre critica l'estratègia de Rajoy i demana una "reforma radical" de les administracions públiques

L'expresidenta de Madrid diu que les pujades d'impostos no han solucionat res i que per tant cal "reduir el pes del sector públic perquè arribin els diners a empresaris i famílies per treure Espanya de la crisi"

Ara
2 min

MadridDard en tota regla de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, a la política econòmica del govern de Mariano Rajoy. En un 'post' titulat 'Sí que hi ha alternativa' publicat al seu blog, l'expresidenta de Madrid insta el PP a recuperar "l'esperit del programa" amb què va guanyar les eleccions de novembre del 2011: deixar d'apujar impostos i dur a terme "una reforma radical i sense precedents de les administracions públiques". La seva tesi és que cal "reduir el pes del sector públic perquè arribin els diners a empresaris i famílies per treure Espanya de la crisi". D'aquesta forma, Aguirre torna a marcar distàncies amb Rajoy –ja ho va fer arran del cas Bárcenas– i s'alinea amb el sector més dretà del PP, que reclama aprimar l'estat i les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és el 'post' complet:

"Davant la mala notícia sobre les previsions macroeconòmiques anunciades en l'últim consell de ministres del govern, el pitjor que pot passar és que els ciutadans caiguin en una actitud fatalista i pensar que no hi ha cap alternativa eficient per sortir del forat en què està sumida l'economia espanyola. I és el pitjor perquè sí que hi ha alternativa, i està en l'esperit del programa amb què el PP es va presentar a les eleccions el novembre de 2011.

Tots els economistes i els polítics estan d'acord que el primer pas cap a la recuperació econòmica ha de ser la reducció del dèficit públic. Però fins ara s'ha intentat reduir augmentant els impostos, i l'experiència d'aquests mesos ha demostrat que aquestes pujades d'impostos no han servit per incrementar els ingressos.

Per tant, ha arribat l'hora d'explorar l'altra variable del dèficit: la reducció de les despeses, com estava previst en el programa electoral del Partit Popular amb el qual va aconseguir una clamorosa majoria. I reduir les despeses suposa, en primer lloc, emprendre una reforma radical i sense precedents de les administracions públiques. I això sí que és és una alternativa. N'hi ha una, i és la que portava el Partit Popular en el seu programa. Ha arribat l'hora d'aplicar-la: reduir el pes del sector públic perquè arribin els diners a empresaris i famílies per treure Espanya de la crisi."

stats