Política 31/05/2011

El PP estatal defensa García Albiol perquè la denúncia per xenofòbia "no té base"

El PP estatal defensa García Albiol i diu que la denúncia per xenofòbia "no té base" i el PSOE diu que treballarà per "destruir políticament el discurs" xenòfob

Acn
2 min

MadridLa portaveu parlamentària del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat aquest dimarts els plantejaments de la seva formació respecte a la immigració i ha assegurat que la denúncia contra Xavier García Albiol per haver vinculat immigració a inseguretat al llarg de la campanya electoral "no té base". Segons Sáenz de Santamaría, García Albiol només "ha posat en evidència els problemes de gestió que hi ha" i "prova de solucionar-los en comptes de tancar els ulls". També ha evitat valorar si cal aplicar la llei de partits a Plataforma per Catalunya perquè aquesta, ha dit, és una responsabilitat del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Congrés dels Diputats Sáenz de Santamaría ha reiterat que la seva formació aposta per una immigració "ordenada i legal" vinculada a una integració des de "la plena igualtat de drets i deures" i partint d'una "lluita contra les màfies" i d'una política comuna a la UE".

Aquests, segons la portaveu del PP, han sigut els eixos que el seu partit ha plantejat a Catalunya al llarg de la campanya electoral a través de candidats com García Albiol, que ha preferit "no tancar els ulls" davant "els problemes que hi ha i que cal gestionar degudament".

"Crec que aquesta denúncia no té base i que companys meus de Catalunya el que posen en evidència són els problemes de gestió que hi ha i que proven de solucionar-los i no tancar els ulls", ha sentenciat en resposta a les preguntes dels periodistes.

Ha fet aquestes manifestacions després que la setmana passada l'Audiència de Barcelona ordenés al jutjat d'instrucció número 2 de Badalona que admetés la querella contra Xavier García Albiol pels fullets on vinculava inseguretat i immigració sota el lema "No volem romanesos".

Preguntada per la possibilitat d'il·legalitzar formacions com Plataforma per Catalunya, Sáenz de Santamaría ha recordat que la llei de partits "marca molt bé quins partits no poden formar part de l'estructura democràtica i que correspon fonamentalment al govern a través del ministeri de l'Interior dur a terme aquesta decisió".

Per la seva banda, el portaveu del PSOE, José Antonio Alonso, ha dit que el seu partit treballarà per "destruir políticament el discurs" xenòfob.

stats