PRESSUPOSTOS DEL 2014
Política 12/11/2013

PP i PSOE donen llum verda al pressupost de la Casa Reial amb l'abstenció de CiU

IU-ICV, UPyD, PNB, ERC, Amaiur i Compromís voten en contra d'un pressupost de 7,78 milions perquè el troben excessiu

Europa Press
1 min
Arxivada una nova demanda  de paternitat contra el rei

MadridEl ple del Congrés, amb els vots del PP i del PSOE, ha avalat aquest dimarts l'assignació econòmica per a la Casa Reial el 2014, xifrada en 7,78 milions d'euros en els pressupostos generals de l'Estat, i ha rebutjat totes les propostes per rebaixar aquesta partida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, el pressupost de la Zarzuela ha comptat amb el suport de 276 diputats del PP, PSOE, Coalició Canària, Fòrum Astúries i UPN, mentre que 34 diputats hi han votat en contra: els d'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), UPyD, PNB, ERC, Amaiur, Geroa Bai, Nova Canària i Compromís. CiU, per la seva banda, ha optat per abstenir-se.

El PP, ajudat pel PSOE, també ha desestimat les esmenes d'Esquerra Plural, UPyD i BNG per rebaixar la partida assignada a la Casa Reial i retallar entre 1 i 2,3 milions d'euros. També ha rebutjat per "absurda i nul·la" la idea d'ERC de posar al rei un sou anual com el del president del govern espanyol, eliminant la resta de l'assignació.

El PP ha defensat que la monarquia espanyola és la més austera d'Europa, fins i tot més que les repúbliques, i que només costa 17 cèntims per habitant a l'any. Segons va argumentar el president de la comissió de cultura del Congrés, el diputat del PP Juan Manuel Albendea, és "un miracle" que la Casa Reial pugui mantenir-se "amb dignitat" tenint en compte l'"austeritat" del seu pressupost i ha revelat que el 2012 la institució no va arribar a retirar del Tresor 104.000 euros que estaven en el seu pressupost, un fet que ha qualificat d'"insòlit".

stats