POLÈMICA A PODEM
Política 09/02/2015

El PP etziba que Podem té "quatre casos de corrupció sense haver gestionat un sol euro públic"

Pablo Casado demana aclarir si la formació de Pablo Iglesias va protagonitzar un cas de finançament il·legal

Europa Press
1 min
Els cinc membres de la cúpula de Podem amb Irene Montero (PAH) i la investigadora Esperanza Jubero durant durant l'acte de clausura de la Marxa del Canvi dissabte a la plaça del Sol de Madrid. EFE

MadridEl portaveu del comitè de campanya del PP, Pablo Casado, ha instat aquest dilluns als dirigents de Podem a explicar l'origen dels seus fons i si totes les informacions que han sorgit al voltant d'ells "no condueixen a un finançament il·legal" del nou partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular ha acusat la cúpula de Podem de "cinisme i hipocresia" per erigir-se en "inquisidors" dels altres partits, als quals exigeixen "castedat", quan ells tenen "quatre casos de corrupció sense haver gestionat un sol euro públic".

Casado s'ha expressat així en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press i ha instat el número tres del partit, Juan Carlos Monedero, a aclarir els pagaments que va rebre del govern veneçolà d'Hugo Chávez i el secretari general, Pablo Iglesias, a concretar si la productora del seu programa, 'La Tuerka', va pagar sous en B.

A més, ha destacat que, mentre Podem defensa que es visqui amb el triple del salari mínim i utilitza expressions com "la casta" i la "minoria privilegiada", Juan Carlos Monedero va poder pagar "200.000 euros 'trinco-trinco' per pagar una irregularitat" amb Hisenda, i s'ha preguntat d'on els va treure.

Casado ha afirmat a més que els dirigents del partit han reconegut haver rebut 4 milions d'euros de Veneçuela, Equador i Bolívia a través de la fundació CEPS per treballs "tan pelegrins" com formar els funcionaris de presons o assessorar sobre el repartiment de la riquesa.

stats