Política 15/12/2016

El PP d'Alella felicita el Nadal amb l'àguila franquista i després demana perdó

El grup municipal popular d'aquest poble del Maresme ja va ser notícia per intentar vendre des de Facebook un bust de Franco

Jordi Mumbrú
1 min

BarcelonaEl Partit Popular d'Alella ha hagut de demanar disculpes després que ahir pengés una piulada desitjant bones festes "als espanyols de bé" amb una bandera espanyola amb l'àguila franquista davant d'un pessebre. Poc després, el mateix Partit Popular d'Alella va esborrar la piulada i va demanar disculpes. Com acostuma a passar en aquests casos, la marxa enrere va arribar massa tard i la felicitació, amb àguila i pessebre inclosos, ja corria per la xarxa. La regidora del PP d'Alella, Annerose Bloss, ha defensat en declaracions a l'ARA que "es diu el pecat però no el pecador". La regidora ha explicat que la persona que va fet la piulada forma part de la Junta del PP al municipi. "Per descomptat, estudiarem si el fem fora de la Junta", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

però no ha estat possible.

No és la primera polèmica que protagonitza el PP d'Alella per la seva relació amb el règim franquista. L'any 2013, l'aleshores regidor Javier Berzosa, que va ostentar el càrrec durant dues legislatures, també va provocar moltes crítiques per intentar vendre un bust del dictador Francisco Franco a través de Facebook. Segons va publicar Vilaweb, el regidor demanava 1.500 euros per l'obra, que era de bronze i estava signada per l'escultor Vicente Beltran Grimal l'any 1953. El preu era "negociable" i, a més, el regidor popular oferia com a regal al comprador un quadre que recollia un suposat missatge pòstum del dictador, amb data del 20 de novembre del 1975, dia de la seva mort, que acabava dient: "¡Arriba España! ¡Viva España!".

stats