Política 04/05/2014

El PP guanyaria el PSOE per 4,6 punts en les europees, segons una enquesta d''El Mundo'

La coalició que encapçala CiU aconseguiria 3 escons i la d'ERC i Ernest Maragall es quedaria amb només 1 eurodiputat

Ara
1 min

BarcelonaUn nova enquesta publicada aquest diumenge pel diari 'El Mundo' –la tercera en tres setmanes– torna a pronosticar la victòria del PP sobre el PSOE en les eleccions europees del 25 de maig. Segons les dades de Sigma Dos publicades pel rotatiu, el PP avantatjaria el PSOE en 4,6 punts (tindria un 34,3% dels vots, davant del 29,7% que tindrien els socialistes), cosa que li representaria entre 21 i 22 escons, tres o quatre més que els 18-19 que obtindria el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En dues setmanes, el PP ha millorat les seves expectatives de vot per al 25-M en 1,2 punts. Si el 20 d'abril la mateixa enquesta li donava 20-21 escons, ara la forquilla ha pujat a 21-22 i la dels socialistes s'ha quedat a 18-19.

De tota manera, els dos grans partits espanyols tenen una pèrdua d'intenció de vot de 9 punts (PSOE) i 8 punts (PP), respectivament. En total, 17 punts que s'escapen cap a altres formacions en ascens, com Esquerra Unida i UPyD, que obtindrien un creixement important respecte de les últimes eleccions europees, encara que en les dues últimes setmanes han perdut un punt d'intenció de vot.

Pel que fa a les formacions catalanes, torna a haver-hi canvis en l'enquesta d''El Mundo'. Aquesta setmana, Sigma Dos atorga 3 escons, un més que la setmana passada, a la coalició CeU, encapçalada per CiU i completada per PNB, CC i CG. En canvi, l'Esquerra pel Dret a Decidir –ERC més Nova Esquerra Catalana, el partit d'Ernest Maragall– es torna a quedar amb 1 escó, com la setmana passada, tot i que el 20 d'abril aquest sondeig n'hi donava 2.

stats