Política 11/05/2018

El PP català torna a demanar al TC que se suspengui urgentment el vot delegat de Puigdemont i Comín

Ho ha fet com a resposta a la resolució del Constitucional que va admetre a tràmit el recurs dels populars però sense adoptar mesures cautelars

Acn
2 min
Xavier García Albiol, al Parlament. / PERE VIRGILI

BarcelonaEl PP de Catalunya ha presentat al TC al·legacions per tornar a demanar que se suspengui de manera "urgent" el vot delegat dels diputats Carles Puigdemont i Toni Comín. Es tracta d'un escrit que han registrat els diputats del PP com a resposta a la resolució del TC que el 9 de maig va admetre a tràmit el recurs dels populars però sense adoptar mesures cautelars, és a dir, mantenint el vot delegat de Puigdemont i Comín.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars avisen en l'escrit que si no se suspenen es podria consolidar una investidura que seria "nul·la de ple dret". Però el TC no té previst fer una reunió extraordinària per tractar aquesta qüestió. Segons han explicat fonts de l'alt tribunal a l'ACN, les al·legacions seguiran el seu curs normal i s'estudiaran en un ple ordinari quan toqui. Està previst que dilluns, en segona volta, Quim Torra sigui investit president de la Generalitat si la CUP manté l'abstenció dels seus quatre diputats.

Els diputats del PP argumenten que és "indispensable i urgent suspendre les resolucions recorregudes perquè, en cas contrari, gràcies a aquests vots il·lícits, s'arribaria a consolidar una investidura parlamentaria que, procedint d'una votació viciada d'origen, seria també nul·la de ple dret".

PP i Cs han presentat recursos al TC per demanar que suspenguin de manera immediata els vots delegats per "urgència extraordinària" però l'alt tribunal ha rebutjat prendre mesures cautelars en admetre a tràmit les impugnacions. Com a norma general, només se suspèn automàticament una llei o resolució quan el recurs el presenta el govern espanyol, i l'executiu de Rajoy ha descartat portar-ho al TC malgrat les peticions reiterades de Cs. Segons el govern espanyol, en aquest cas, són els grups parlamentaris qui han de presentar el recurs.

stats