POLÍTICA
Política 26/03/2013

ERC no veu un "ultimàtum" en les declaracions de Francesc Homs

Marta Rovira assegura que els republicans treballen en els pressupostos i la consulta “de manera simultània”

Marc Toro
1 min

BarcelonaLa portaveu republicana, Marta Rovira, ha assegurat que ERC no veu un "ultimàtum” en les declaracions d’aquest dimarts del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha condicionat la celebració d’una consulta a l’aprovació dels pressupostos. En roda de premsa al Parlament, Rovira ha explicat que ERC treballa “en les dues direccions de manera simultània”: l’aprovació dels comptes per al 2013 i la celebració d’una consulta perquè “el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur polític”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Només cal que seiem i determinem de quin mal hem de morir”, ha explicat la portaveu republicana en referència a les negociacions dels pressupostos, i ha recordat que l’única condició que fixa ERC per a l’aprovació dels mateixos és la “flexibilització del sostre de dèficit en el mateix nivell que l’Estat, en un terç”. “No aprovarem uns pressupostos que ensorrin el país”, ha sentenciat Rovira, que ha lamentat estar esperant que “Madrid prengui una decisió” i no poder “decidir els nostres propis pressupostos”.

Condicions per al PSC

"Només ens podem entendre amb aquelles persones que han superat debats federalistes i accepten altres opcions polítiques". Així de contundent ha estat Rovira en referència a la possibilitat de formar govern juntament amb el PSC. En aquest sentit, la portaveu republicana ha rebutjat la condició fixada pels socialistes d'abandonar el camí cap a la independència com a condicó per entrar a l'executiu.

Tot i això, la portaveu s'ha mostrat sorpresa d'"estar parlant de condicions per entrar al Govern" quan fa una setmana no es va aconseguir fer una cimera "per sortir de la crisi".

stats