POLÍTICA
Política 31/07/2012

El PSC demana a Ernest Maragall que deixi de ser diputat per "dignitat política"

La direcció del partit socialista considera greu que es desmarqués en el vot del pacte fiscal al Parlament

Ara
1 min
Ernest Maragall fotografiat ahir davant la redacció de l'ARA l'endemà de votar a favor de la Hisenda pròpia.

BarcelonaEl PSC ha renyat el diputat Ernest Maragall per la seva indisciplina en avalar el pacte fiscal en la votació parlamentària. La direcció del partit reclama en una carta amable, però plena de contingut, que Maragall torni l'acta de diputat "per coherència personal, dignitat política i ètica democràtica", segons publiquen aquest dimarts 'El Periódico', 'La Vanguardia' i 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, argumenta que amb el suport de Maragall al concert econòmic, l'exconseller membre de la secció més catalanista del partit va desobeir la consigna de la direcció del partit, del grup parlamentari, una resolució del consell nacional i el mateix programa del PSC. D'aquesta forma, Ernest Maragall podria seguir els passos del seu germà i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, que l'octubre del 2007 va renunciar a la seva militància després dels conflictes oberts amb José Montilla i l'aparell del partit.

Amb tot, sembla que Ernest Maragall no té cap intenció de tornar l'acta de diputat, perquè acaba d'impulsar un fòrum catalanista, Plaça 21, integrat per militants del PSC, ERC i Ciutadans pel canvi que asseguren que no se senten representats per cap dels partits actuals. De fet, en declaracions a 'Catalunya ràdio' aquest matí de dimarts el mateix Maragall ha dit que ja ha respost la carta del partit amb una altra missiva en la qual els anuncia que no pensa deixar el partit ni el Parlament.

stats