Política 29/06/2017

El PSC proclamarà Iceta com a candidat el 15 de juliol en un acte amb Pedro Sánchez al Palau de Congressos de Catalunya

Els socialistes es proposen mobilitzar la militància per reunir més de 1.500 persones en el primer míting a Catalunya del nou secretari general del PSOE

Marc Toro
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder del PSC, Miquel Iceta, en un acte de partit a Viladecans.

BarcelonaEl PSC no es creu el referèndum promès pel Govern i ja ha posat rumb a les pròximes eleccions. Els socialistes preparen una llarga precampanya i, segons han confirmat a l'ARA diverses fonts del partit, el tret de sortida d'aquest procés tindrà lloc el 15 de juliol, en un acte on es proclamarà Miquel Iceta com a candidat a la presidència de la Generalitat. L'acte, que vol ser tot una demostració de força de cara als mesos que vindran, tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya i comptarà amb la participació del nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit s'ha proposat mobilitzar la militància per omplir una sala al recinte de l'avinguda Diagonal de Barcelona amb més de 1.500 persones. Es tracta del primer cop que Sánchez visitarà Catalunya després de ser escollit nou líder del PSOE en un congrés on els socialistes espanyols es van prendre el compromís de "perfeccionar el reconeixement del caràcter plurinacional de l'Estat". El PSC vol aprofitar aquest fet, així com la voluntat de Ferraz d'impulsar la reforma de la Constitució en sentit federal, per guanyar espai a Catalunya entre l'immobilisme de Cs i l'ambigüitat dels comuns en el conflicte amb l'Estat.

L'acte tindrà lloc el dia en què el PSC havia de celebrar per a les primàries del partit, les quals es van anul·lar després que ningú disputés la candidatura a Iceta. La proclamació del primer secretari com a candidat serà ratificada formalment per part del consell nacional -el màxim òrgan del partit entre congressos-, que es reunirà al mateix Palau de Congressos poc abans del gran acte.

stats