El PSC debatrà la continuïtat de Joaquim Nadal com a president de la federació socialista de Girona

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, expressa el seu malestar per la decisió de l'exconseller de liderar el pacte pel dret a decidir a Girona

El PSC debatrà al setembre la continuïtat de Joaquim Nadal com a president de la federació de Girona després que hagi acceptat liderar el pacte pel dret a decidir de la mà del convergent Carles Puigdemont, alcalde de la ciutat. Segons ha explicat el primer secretari socialista a la demarcació, Juli Fernández, en una entrevista amb Efe, Nadal ha d'escollir entre ocupar el seu actual càrrec o conformar-se a ser un militant ras amb la possibilitat que la seva discrepància amb el partit sigui, en aquest cas, molt més oberta.

Fernández ha comunicat a Nadal que haurà de triar entre aquestes dues opcions si vol mantenir la seva actual actitud, que xoca amb la línia del partit i que aireja "a les tertúlies en què participa". "Va quedar clar que, en la pròxima reunió de l'executiva, al setembre, serà un tema que es discutirà", ha indicat.

Fernández assegura que Nadal és "conscient" que "les formes" no van ser les millors quan va anunciar que presidiria la taula del pacte pel dret a decidir a Girona, ja que no ho va comunicar prèviament al partit.

Fernández subratlla en tot cas que comparteix amb Nadal la voluntat d'aclarir que el PSC està a favor de la consecució d'aquest sufragi i defensa el model federalista, però insisteix que Joaquim Nadal va protagonitzar una foto amb l'alcalde de Girona "que no ajuda el grup municipal "socialista ni la seva candidata, Pia Bosch.

Aquest tipus d'actituds discrepants de càrrecs del partit genera "distorsions", segons Fernández, que critica que a alguns dirigents polítics "els tremolin les cames" per no anar "a favor del corrent, però a vegades no es pot, perquè cal tenir principis clars".

El primer secretari gironí recorda que el seu partit no vol "la ruptura de la resta d'Espanya", i precisa que quan un president d'una federació com Nadal diu "que l'empenyen a l'independentisme i presideix una taula a favor del dret a decidir de la mà d'un alcalde convergent manifestament independentista genera una certa incomprensió entre alguns militants".