Política 16/05/2013

El PSC defensa que els imputats cessin de tots els seus càrrecs en ser processats

Aquesta és una de les mesures incloses en un document de treball per fomentar la transparència dels partits

Sara González
1 min
LA DIRECCIÓ 
 Núria Marín, Daniel Fernández i Pere Navarro, líder del PSC.

BarcelonaQuan s'obri un judici oral, els dirigents imputats hauran de deixar el seu càrrec orgànic i també dimitir del seu càrrec electe sense esperar a tenir la resolució del jutge. Aquesta és una de les propostes que defensa el PSC en el seu document titulat 'Enfortir la democràcia'. Fins ara, i segons el codi ètic del partit, els dirigents imputats només deixaven, en ser processats, els seus càrrecs orgànics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari, Pere Navarro, ha insistit que aquest document ha de servir perquè els partits "donin resposta a la necessitat de confiança que tenen els ciutadans en els seus representants". El document, coordinat per Lídia Santos, recull altres propostes per la transparència i el bon govern dels partits, com ara regular per llei les primàries per escollir candidats dels partits i limitar les donacions als partits.

Els socialistes també proposen que els partits publiquin el seu pressupost a la seva pàgina web, la regulació dels sous dels càrrecs públics i que no hi hagi possibilitat d'indult en el cas de delictes per corrupció.

En els casos de dirigents imputats, Santos ha posat sobre la taula que valdria la pena que, seguint el model de França, es valorés la possibilitat de canviar el nom d'imputat pel de "testimoni assistit", ja que es tracta d'una denominació que, al seu parer, ajuda a protegir el principi d'innocència dels investigats.

stats