Política 15/01/2014

Sabaté votarà 'no' i Elena i Geli no revelaran el vot fins el moment de la votació

Xavier Sabaté renuncia a l'abstenció i anuncia que votarà en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per poder convocar un referèndum. Geli i Elena no revelaran el seu vot fins demà. Martínez-Sampere ha evitat fer declaracions a la premsa

Sara González
2 min
Xavier Sabaté, president del grup parlamentari socialista / PAULA MATEU / ACN

BarcelonaEl diputat del PSC per Tarragona Xavier Sabaté ha anunciat que, finalment, votarà en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per poder convocar un referèndum, tal com va decidir el consell nacional del PSC, el màxim òrgan del partit entre congressos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que Sabaté ha assegurat que creia que la millor decisió era l'abstenció perquè permetia marcar un perfil propi entre l'immobilisme del PP i l'independentisme de CiU i ERC, finalment ha assegurat que la millor opció és obeir la voluntat del partit perquè, segons ell, "la millor manera de contribuir al perfil catalanista del PSC és quedant-se".

Sabaté ho ha explicat a la sortida del dinar que ha mantingut aquest migdia amb Joan Ignasi Elena, Marina Geli, Rocío Martínez-Sampere i Àngel Ros al restaurant 7 portes de Barcelona per deliberar el sentit del seu vot demà al Parlament.

Elena: "Tots serem coherents"

Tant Joan Ignasi Elena com Marina Geli no han volgut fer públic el sentit del seu vot, i han dit que no revelaran el seu vot fins al mateix moment de la votació. Elena, un acabat l'esmorzar dels crítics, ha dit que, sigui quin sigui el sentit del vot, "tots, els vint diputats del PSC, serem coherents amb els nostres vots".

Àngel Ros, que ha sigut el primer d'abandonar la reunió d'aquest migdia, ha conversat breument amb els periodistes que s'esperaven a la porta del restaurant, però ha evitat revelar el contingut de les converses que han mantingut els cinc diputats.

Per la seva banda, Martínez-Sampere ha sortit corrents del restaurant i ha evitat fer cap declaració.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha fet oficial aquest matí que deixa el seu escó de diputat per evitar seguir la consigna de Pere Navarro de votar en contra del traspàs de l'article 150.2 de la Constitució, i aquesta tarda explicarà públicament la seva decisió en una roda de premsa prevista per a dos quarts de sis de la tarda.

Els diputats crítics han dinat a la sala Néstor Luján del restaurant barceloní. Conscients de l'expectació que generava la seva reunió, han convidat a cafè als periodistes que s'esperaven a la porta del local.

stats