CAP AL 20-N

CiU se situa per davant del PSC en intenció directa de vot el 20-N, segons el CEO

L'enquesta del Govern pronostica que CiU guanyaria les eleccions espanyoles per primer cop. PP i ICV es mantenen, a la vegada que ERC remunta, segons la tercera onada del baròmetre d'opinió

El PSC manté la dinàmica de caiguda lliure que ja detectava al juny la segona onada del baròmetre d'opinió del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) pel que fa a la intenció directa de vot. Segons la tercera onada del Baròmetre, que s'ha presentat aquest dimarts, el PSC passaria a obtenir el 20-N el suport del 16,3% dels electors (18,2% el juny passat i 20,2% fa un any). Així, CiU es mantindria per davant del PSC en intenció de vot, malgrat que frena la lleugera dinàmica d'ascens, i rebria el suport del 22,6% de l'electorat (23% el juny), guanyant per primer cop les eleccions espanyoles. El sondeig també indica que el PP perd un punt i mig (de l'11,5% del juny al 10% d'ara) i ICV-EUiA es queda amb el suport del 5,6% (5,9% el juny), a la vegada que ERC és l'únic partit que remunta, i passa del 3,5% del juny al 5%, lleugerament per sota del 5,6% obtingut a les últimes eleccions generals.

Per províncies, CiU seria la primera força a les quatre, amb el PSC per darrera. A Girona i Lleida, de fet, la federació nacionalista doblaria el vot dels socialistes, dues circumscripcions on ERC se situaria com a tercera força, per davant del PP, que s'imposa a Barcelona i Tarragona. Aquesta situació facilitaria als republicans mantenir el diputat per Girona i en dificultaria l'accés als populars. Per la seva banda, ICV-EUiA seria quarta força a Barcelona, superant ERC.

Els principals dubtes dels electors són entre PSC i PP (8,2%) i entre PSC i ICV-EUiA (7,2%). Per la seva banda, CiU es disputa el suport amb ERC (4,3%), el PSC (4,1%) i PP (3,4%), mentre que ERC també té un vot dividit amb PSC (3,2%) i ICV-EUiA (1,2%). El candidat dels nacionalistes, Josep A. Duran i Lleida, segueix sent el polític més valorat (amb un 5,81), seguit d'Artur Mas (amb un 5,43), i són els únics polítics que aproven. Oriol Junqueras (amb un 4,79) se situa en tercer lloc, per davant de Joan Herrera (amb un 4,71) i Carme Chacón (4,57). Els menys valorats són Albert Rivera (amb un 3,02) i Alícia Sánchez-Camacho (amb un 3,1)

Més continguts de