Política 22/05/2018

El PSC també responsabilitza Torra de l'allargament del 155

Illa insta el president a prescindir dels consellers presos i a l'exili

Ara / Efe
1 min
El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ahir en roda de premsa a la seu del partit.

BarcelonaNo hi ha fissures entre el PSC i el PSOE a l'hora d'assenyalar el culpable de la continuïtat del 155: Quim Torra. Els socialistes catalans han mostrat aquest dimarts sintonia amb Pedro Sánchez i han demanat al president de la Generalitat que "rectifiqui com més aviat millor" el nomenament dels consellers presos i exiliats. Si no ho fa, "es dilata el 155 i és responsabilitat seva", ha assenyalat en roda de premsa el secretari d'Organització dels socialistes catalans, Salvador Illa. "La no rectificació equival a la voluntat de persistir en el conflicte", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Illa ha censurat les primeres accions de Torra com a president, com la seva "presa de possessió semiclandestina i rebaixada a nivells mai vistos a la Generalitat", i el nomenament de consellers que "no tenen condicions per exercir amb plenitud el seu càrrec". "Catalunya necessita un Govern efectiu amb consellers que puguin exercir amb plenitud de funcions, i un Govern amb capacitat de diàleg. I cap d'aquestes condicions es compleixen amb els nomenaments de Torra", ha lamentat tot recordant que el Consell de Garanties Estatutàries ja va alertar que no hi podia haver consellers exercint fora de Catalunya.

Si Torra acaba rectificant, els socialistes confien, a més, que serveixi perquè s'incorporin dones a un executiu molt allunyat de la paritat que reivindiquen, per exemple, els partits que formen el Govern.

Més enllà del sexe dels consellers, Illa ha mostrat dubtes pel que fa a la seva capacitat. "No ens sembla un Govern de primera divisió, ens sembla un Govern de segona divisió", ha indicat. "No té persones de rellevància i força política per tirar endavant un projecte marcat per l'etiqueta de provisional. No té la fortalesa política necessària per superar aquestes dificultats autoinfligides", ha remarcat.

stats