Política 07/08/2014

El PSOE pregunta a Montoro si Hisenda va investigar l'origen dels fons de Pujol i si els seus fills es van acollir a l'amnistia

Els socialistes temen que existís un "compromís amb els defraudadors" per part del govern del PP

Europa Press
1 min

MadridEl portaveu socialista d'Hisenda al Congrés, Pedro Saura, ha afirmat aquest dijous que el seu partit polític tem que l'Agència Tributària "no va investigar l'origen" dels fons que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol tenia a l'estranger sense regularitzar i creu que alguns membres de la seva família van poder acollir-se a l'amnistia fiscal, per la qual cosa demana explicacions al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. "Volem saber-ho, i quina quantia", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Saura, "el problema" de l'amnistia fiscal "era que no s'investigava" perquè hi havia un "compromís amb els defraudadors": "Molt ens temem que no es va investigar l'origen i es van acollir a l'amnistia fiscal perquè aquest era el pacte amb els defraudadors", ha declarat.

Per la seva banda, el secretari d'Economia, Manuel de la Rocha Vázquez, ha declarat que Jordi Pujol "ha de comparèixer" davant del Parlament català, tot i que creu que "no es mereix un escarni públic", en la mateixa línia que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila. "Ha de comparèixer davant el Parlament de Catalunya per explicar l'origen de la fortuna que té a Andorra" perquè "és un tema d'extrema gravetat", ha manifestat, i ha precisat que, en concret, ha de dirigir-se als ciutadans catalans.

stats