Política 30/04/2015

El PSOE, convençut que Catalá no s'ha equivocat i que el govern espanyol prepara una 'llei mordassa' per als mitjans

Considera que "per una vegada" ha dit el que pensa

Europa Press
2 min
El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, s'ha mostrat convençut que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, no s'ha equivocat i "per una vegada" ha dit el que pensa, perquè el govern espanyol treballa en una 'llei mordassa' per als mitjans de comunicació que realitzin filtracions sobre corrupció. Hernando ha fet aquestes declaracions després que Catalá insinués aquest dimecres al Círculo Ecuestre la possibilitat de sancionar aquells mitjans de comunicació que realitzaran filtracions, per matisar aquest dijous que es referia al debat d'una directiva en la matèria, que s'està discutint en aquests moments al Parlament Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El ministre intenta resoldre aquest desgavell que han produït les seves paraules dient que ha estat un error. Però Catalá no ha comès un error. És una relliscada, i per una vegada ha dit el que pensa. I en el que està pensant el govern [central] des fa temps, des de Gallardón, que és en posar una mordassa als ciutadans que protesten i també als mitjans que publiquen informació de corrupció", ha assenyalat en declaracions als mitjans als passadissos del Congrés.

De fet, ha donat per fet que des del ministeri de Justícia s'ha estat treballant en un projecte de llei d'aquestes característiques. "No permetrem de cap manera que aquesta llei mordassa que ja s'ha aprovat per a la ciutadania s'estengui als mitjans de comunicació" que publiquen informació contra la corrupció, ha reblat.

"Amb desmentir no n'hi ha prou"

Així, ha insistit que el ministre "es creu" que amb "desmentir" les seves paraules d'aquest dimecres "és suficient", però el socialista creu que no, i per això ha anunciat que preguntarà per aquest assumpte al govern espanyol en la propera sessió de control.

En la seva opinió, aquesta proposta emana de l'"autèntica obsessió del PP" contra la llibertat d'expressió, de manifestació, d'associació i ara de premsa i, segons ha sentenciat, la corrupció dins del PP no desapareixerà perquè els mitjans de comunicació deixin de publicar aquests casos.

stats