Política 26/02/2013

El PSOE sancionarà amb una multa d'entre 200 i 600 euros els diputats del PSC que trenquin la disciplina de vot

Ho han anunciat hores abans de la votació d'una moció sobre el dret a decidir al Congrés i després que Chacón s'hagi desmarcat dels altres socialistes catalans

Joan Faus/efe
1 min
La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano / EFE

MadridEl PSOE ha rectificat i ha decidit que sí que sancionarà els diputats del PSC que trenquin aquest dimarts al vespre al Congrés la disciplina de grup en la votació de les propostes de resolució sobre la consulta sobiranista a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la direcció del PSOE han explicat a l'ARA que la nova decisió l'ha anunciat la vicesecretària general del partit, Elena Valenciano, als diputats que han assistit a la reunió del grup parlamentari. El PSOE no disposa d'una sanció específica per trencar la disciplina de vot i aplicaria la sanció d'absència, que suposa una multa d'entre 200 i 600 euros per diputat, segons les mateixes fonts.

Valenciano ha advertit que els parlamentaris díscols seran sancionats en virtut del que estableix el reglament del grup.

Poc abans de començar aquesta reunió, la portaveu parlamentària, Soraya Rodríguez, havia explicat que el grup socialista no sancionaria els diputats díscols del PSC i que es tractava d'una "decisió política" en el marc de la revisió de relacions entre tots dos partits que ha anunciat aquest matí el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

stats