Política 07/01/2020

El PSOE portarà als tribunals les amenaces a diputats del partit per la investidura de Sánchez

Dirigents socialistes han denunciat en les últimes hores pressions per canviar el sentit del seu vot

Ara
2 min
La vicepresidenta del PSOE, Adriana Lastra, en roda de premsa a Ferraz

BarcelonaPoques hores abans que, si res no falla, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, sigui investit president espanyol en segona votació, la portaveu socialista al Congrés de Diputats, Adriana Lastra, ha anunciat que portaran als tribunals les "amenaces" i "coaccions" que han rebut diputats de la seva formació en les últimes hores perquè canviïn el sentit del seu vot. "I respecte a les amenaces i coaccions, difamacions i calúmnies, volem comunicar-vos que acudirem als tribunals a defensar la democràcia. I que avui votarem amb molt d'orgull el govern progressista", ha afirmat Lastra en una piulada a Twitter.

En les últimes hores, diversos dirigents socialistes han denunciat haver rebut missatges amb pressions perquè no votessin a favor de la investidura de Pedro Sánchez. L'últim a fer-ho públic va ser el diputat socialista per Segòvia, José Luis Aceves, que aquest dilluns va anunciar que portaria als tribunals les "amenaces" que ha rebut un company seu de la formació política. "Algú deu haver passat aquest telèfon en un fòrum pensant-se que era el meu i ara l'estan metrallant amb amenaces i insults, amb desenes de trucades amb números ocults", va explicar Aceves. El diputat per Càceres César Ramos també va alertar haver rebut "insults, pressions i assetjament" per canviar el sentit del seu vot.

En el debat d'aquest cap de setmana al Congrés, la futura líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va fer una apel·lació directa als diputats socialistes que seien a la cambra baixa per preguntar-los si "ni tan sols un valent del PSOE" havia decidit "no empassar-se" el pacte amb ERC. De fet, pocs dies abans que comencés el debat d'investidura, la mateixa Arrimadas va assegurar que trucaria als barons socialistes perquè canviessin el sentit del seu vot. El president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, però, va respondre-li que "en lloc de trucar tant, que voti a favor de la investidura i qüestió resolta".

Les pressions, però, han anat més enllà del PSOE. L'agrupació d'electors Terol Existeix també ha denunciat missatges en aquesta línia. De fet, en una entrevista a l'ARA el diputat Tomás Guitarte va assegurar que tenia "3.500 correus acumulats" en què li demanaven que canviés el sentit del seu vot. Davant de tot plegat, aquest dilluns el secretari d'acció de govern d'Unides Podem, Pablo Echenique, va acusar l'extrema dreta de promoure una campanya d'assetjament contra parlamentaris del PSOE i el de Terol Existeix per "dinamitar" el govern de coalició progressista.

stats