Política 18/07/2011

'El País' dóna per mort el cicle Zapatero i li demana que marxi

Juan Luis Cebrián també demana al president que convoqui eleccions de manera urgent en el seu article 'Aquesta insostenible lleugeresa'

Redacció
1 min
El País

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha esgotat la confiança del poble, d'Europa i dels mercats per avançar en les reformes que Espanya necessita. Aquest és el diagnòstic que avui recull El País a l'editorial, on demana al president que plegui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si Zapatero vol rendir un últim servei al seu país, ha d'abandonar el poder com més aviat millor", diu el diari, i exigeix que doni a conèixer un calendari per gestionar "el final del cicle" polític.

En un moment de contínua amenaça dels mercats, de creixent descontent social (expressat pel moviment dels indignats) i d'encara greus dificultats econòmiques, el rotatiu considera que la gestió de l'actual president sembla que hagi entrat en una pèrdua de confiança "irreversible".

Al mateix diari, un article de Juan Luis Cebrián corrobora que la manca de lideratge obliga Zapatero a anunciar un calendari "creïble" per a noves eleccions.

Des del seu article "Aquesta insostenible lleugeresa" (parafrasejant Milan Kundera), Cebrián convida el president de l'executiu a abandonar l'optimisme "patològic" i dissenyar a través d'un congrés al PSOE un nou pla que doni resposta al que el futur reclama.

stats