Política 28/05/2018

Paluzie, sobre la moció de censura: "A l'ANC li és absolutament igual qui sigui el president de l'estat espanyol"

Acusa la fiscalia de vulnerar drets fonamentals instant els Mossos a prohibir llaços grocs

Ot Serra
2 min
El president del Parlament, Roger Torrent, reunit amb la direcció de l'Assemblea Nacional

BarcelonaL'ANC veu amb distància el que passa al Congrés de Diputats. És el que es desprèn de les declaracions de la seva presidenta, Elisenda Paluzie, que ha assegurat que a l'entitat independentista li és "absolutament igual qui sigui el president de l'estat espanyol". "Quan passem d'un president que ha aprovat el 155 i que ha reprimit a un altre que nega el dret a l'autodeterminació i s'ha manifestat a favor de la repressió no veiem cap diferència", ha assenyalat Paluzie, després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, juntament amb altres membres de la direcció de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També s'ha referit a la petició que la fiscalia ha fet als Mossos d'evitar que es col·loqui simbologia de color groc a l'espai públic. "Està vulnerant els drets fonamentals i la llibertat d'expressió", ha apuntat Paluzie, que ha recordat que els "unionistes van posar banderes espanyoles a la platja de la Barceloneta sense problemes".

Els dirigents de l'ANC han mantingut una trobada amb Torrent que s'ha allargat una hora i mitja per abordar el front ampli a favor dels drets i les llibertats que vol impulsar el president del Parlament. A la sortida, Paluzie ha assegurat que hi ha "determinats punts" que l'entitat no veu clars, i ha afirmat que ja integren l'espai Democràcia i Convivència, una plataforma d'objectius similars.

Publicar el nomenament dels consellers

L'ANC, a més, es reafirma en la potestat del president de la Generalitat, Quim Torra, de publicar el nomenament dels consellers fent cas omís a les decisions del govern espanyol. El vicepresident de l'entitat, Josep Cruanyes, ha assegurat que si el Govern els publica, "no estaria cometent cap il·legalitat". "De tots els episodis, és en el que està més emparat per la llei espanyola", ha afegit Paluzie.

stats