Política 23/05/2013

El Parlament rebutja la revisió de la llei de l'avortament que vol fer el PP

Unió s'absté de votar, mentre que CDC ha donat llibertat de vot als seus diputats

Sara González
2 min
La diputada del PSC i exconsellera de Salut Marina Geli ha presentat al Parlament la moció del PSC per rebutjat l'enduriment de les condicions de l'avortament que vol impulsar el PP / PERE TORDERA

BarcelonaDefensar "el dret a decidir de les dones". Amb aquest objectiu, la diputada del PSC i exconsellera de Salut Marina Geli ha presentat una moció per rebutjar l'enduriment de les condicions de l'avortament que vol impulsar el PP a través de la modificació de la llei del 2010. La majoria de la cambra ha votat a favor d'aquesta moció de rebuig, però la qüestió, delicada a les files de CiU, ha fet que la federació voti separadament: Unió s'ha decantat per l'abstenció, mentre que CDC ha donat llibertat de vot als seus diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text de la moció instava el Govern a blindar les polítiques públiques relacionades amb la salut sexual, afectiva i reproductiva, i la promoció d'hàbits sexuals saludables per evitar embarassos no desitjats o infeccions de transmissió sexual, tant des de l'escola com des de l'àmbit sanitari i comunitari. La moció recorda que la llei de l'avortament del 2010 "genera condicions per a la interrupció voluntària de l'embaràs amb garanties jurídiques i seguretat per a la salut de les dones".

La moció ha estat finalment aprovada per 88 vots favor, 18 vots en contra −majoritàriament, del PP− i 23 abstencions −les d'Unió, Ciutadans, la consellera d'Educació, Irene Rigau, i la diputada de CDC Glòria Renom−. Geli ha assegurat que aquesta votació demostra que hi ha una majoria tant social com política que no vol retornar "al franquisme" i ha instat el PP a reflexionar "seriosament", perquè el dret de les dones a decidir no es pot qüestionar ni és "patrimoni de ningú".

L'exconsellera ha recordat, a més, que des de l'any 2009 han disminuït els avortaments i els embarassos no desitjats gràcies a les polítiques públiques intensives d'informació, és per tot això que ha esperonat els moviments socials i polítics a crear una "onada" capaç de frenar la reforma de la llei de l'avortament que abandera el ministre Alberto Ruiz-Gallardón.

stats