Política 27/10/2017

Pedro Sánchez: "Confiança... Catalunya seguirà sent Espanya"

El líder socialista no menciona el 155 i qualifica de "fugida al buit" la proclamació de la República

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, durant la breu compareixença després de la declaració de la República Catalana i de l'aprovació del 155 per part del Senat.

MadridNi una hora després que el Senat aprovés l'aplicació del 155, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha respost amb una breu compareixença sense preguntes des de Ferraz, en la qual ha demanat "confiança i serenitat" a tots els catalans i espanyols perquè està convençut que "Catalunya seguirà sent Espanya". El líder socialista ha qualificat de "culminació de cadena de despropòsits" i de "fugida irresponsable cap al buit" la proclamació de la República Catalana i ha assegurat que l'Estat respondrà amb "l'estat de dret, la Constitució i l'Estatut d'Autonomia" a Catalunya. Sánchez ha evitat mencionar en tot moment l'article 155, tot i que ha defensat el pas del Senat i ha assegurat que "ni l'estat social ni el de dret toleraran que [els independentistes] trenquin la legalitat".

Sobre el suport del PP al PSOE al Senat, ha assegurat que "no hi ha cap matís" de diferència pel que fa la unitat d'Espanya entre les dues formacions. Ara bé, ha afegit que "el PSOE mai renunciarà a l'Espanya de la reconciliació".

No ha fet referència a la decisió de l'expresident de la Generalitat José Montilla d'abandonar l'escó i no votar el 155. Els socialistes estudiaran que hagi trencat la disciplina de vot, però valoren la seva tasca de mediació.

La resta de missatges han sigut de solidaritat amb els catalans. Ha demanat "la unió entre compatriotes" perquè considera que comparteixen la mateixa "tristesa" que molts catalans. "La vostra fractura és la nostra", ha afegit, i ha recordat que els socialistes, "fins l'últim minut", han mantingut una "finestra oberta a la racionalitat amb l'esmena al Senat".

Declaració institucional de Pedro Sánchez per la proclamació de la República
stats