Política 26/02/2013

Navarro: “A mi no em toca decidir sobre l'escó de Chacón. És una decisió que ha de prendre ella”

El primer secretari considera un "error" la decisió de l'exministra en una entrevista a Onda Cero

Ara
1 min

BarcelonaL'exministra i diputada del PSC al Congrés, Carme Chacón, ha posat el seu escó a disposició de Pere Navarro després d'anunciar que aquest dimarts a la tarda no donaria suport al dret a decidir al Congrés, però el primer secretari considera que a ell no li correspon prendre aquesta decisió. "A mi no em toca decidir sobre l'escó de Chacón. És una decisió que ha de prendre ella", ha dit Navarro en una entrevista a Onda Cero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el líder dels socialistes ha assegurat que creu que és "un error" que Chacón no segueixi la consigna de l'executiva del PSC de votar a favor del dret a decidir perquè es tracta d'una proposta inclosa al programa electoral que es va defensar durant la campanya.

A més, Navarro ha insistit que el PSC no vol "trencar amb Espanya", sinó garantir als catalans el principi democràtic de poder decidir a les urnes el futur de Catalunya. Arribat el moment, ha subratllat, els socialistes defensarien el 'no' a la independència.

El primer secretari ha assegurat que espera que, a excepció de Chacón, la resta de diputats sí que defensin el dret a decidir. Ha afegit que assumeix la sanció que suposarà per als diputats catalans trencar la disciplina de vot del PSOE. "És un tema purament polític hi hagi sanció o no", ha dit.

stats